2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları Hakkında

DERS KAYITLARI HAKKINDA

• 2023-2024 bahar yarıyılı lisansüstü ders yazılımları 12-16 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Dersler 19 Şubat 2024 tarihi itibari ile başlayacaktır.
  • Okutulacak dersler Öğrenci bilgi sistemi üzerinde açılmış olup listesi için de tıklayabilirsiniz.
  • Alan dışı/Bilimsel hazırlık programı öğrencileri sistem üzerinden ders kaydı yapmayacaktır. Bilimsel hazırlık ders kayıt formunu doldurup (kendileri için belirlenen dersler yazılmalı, belirlenen dersleri bilmiyorsanız Anabilim Dalı Başkanlığı ile irtibata geçiniz.) Anabilim Dalı Başkanlığına teslim edecektir. Alan dışından yeni kayıt olan öğrencilerin listesi ve dersleri için tıklayınız.
  • Öğrenci Bilgi Sorgulama için tıklayınız. (eposta/öğrenci numara öğrenmek için)
  • Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş için tıklayınız. (Linke tıkladıktan sonra açılan ekranda e-devlet ile giriş kısmından sisteme girebilirsiniz)
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının sayfası ve duyurularını takip etmek için tıklayabilirsiniz.

DERS KAYITLARI – TEZSİZ YÜKSEK LİSANS

• Tezsiz yüksek lisans programının tamamlama süresi 2 yarıyıldır. Bu süre azami 3 yarıyıla kadar uzayabilir.
  • Öğrenciler süreleri içerisinde 10 ders (30 kredi) + dönem projesini (Matematik Eğitimi 11 ders + dönem projesi) tamamlamalıdır.
  • Yeni kazanan ve kaydolan öğrencilerin birinci dönem ders kayıtlarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yapacaktır.
  • İkinci ve üçüncü döneminde olan öğrenciler ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmalıdır.

DERS KAYITLARI – TEZLİ YÜKSEK LİSANS

• Tezli Yüksek Lisans Programını tamamlama süresi 4 dönemdir. Bu süre azami 6 döneme kadar uzayabilir.
  • Öğrenciler ilk 4 dönem içinde kendi programının zorunlu dersleri dahil 21 kredi + seminer dersini tamamlamak zorundadır.
  • Seminer dersini alıp başarıyla tamamlayan öğrenciler bir sonraki dönem tekrardan seminer dersine yazılmaz.
  • 5XXX kodlu dersler tezli yüksek lisans dersleridir.

*5000 kodlu yüksek lisans tez dersine ve 5001 kodlu Seminer derslerine tez danışmanı atanan öğrenciler yazılım yapabilir. Birinci döneminde olan ve tez danışmanı atanmayan öğrenciler bu derslere yazılım yapamaz.

• 6XXX kodlu dersler doktora dersleridir.

*Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencileri 6000 kodlu doktora derslerinden en fazla 3 tane alabilir.

* Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencileri doktora zorunlu derslerine yazılım yapamaz.

• 8XXX kodlu dersler yüksek lisans uzmanlık alan dersleridir.

*8000 kodlu Uzmanlık Alan derslerine, tez danışmanı atanıp tez önerisi Enstitü Yönetim Kurulunda onaylanan öğrenciler yazılım yapabilir. Birinci döneminde olan, tez danışmanı atanmayan ve tez danışmanı atanıp tez önerisi Enstitü Yönetim Kurulunda onaylanmayan öğrenciler bu derslere yazılım yapamaz.

• Öğrenciler en az 4 dersi (12 kredi) kendi programından seçmelidir.

DERS KAYITLARI – DOKTORA

• Doktora programını tamamlama süresi 8 dönemdir. Bu süre azami 12 döneme kadar uzayabilir.
  • Öğrenciler ilk 4 dönem içerisinde kendi programının zorunlu derslerini ve 24 krediyi tamamlamak zorundadır.
  • Öğrenciler 5. Dönemi sonuna kadar seminer + Etik dersi + bilimsel araştırma ve proje hazırlama eğitimi dersini geçmek zorundadır. (Bu dersler kredisizdir.)
  • Doktora öğrencileri Bilimsel Araştırma ve Proje Hazırlama Eğitimi dersini ikinci yarıyıl itibari ile alabilirler.
  • Öğrenciler Gelişim Öğrenme / Öğretimde Planlama ve Değerlendirme derslerini tez teslim edene kadar tamamlamak zorundadır.
  •    5XXX kodlu dersler tezli yüksek lisans dersleridir.

*Doktora öğrencileri 5XXX kodlu yüksek lisans derslerinden en fazla 3 tane seçebilirler.

• 6XXX kodlu dersler doktora dersleridir.

*6000 kodlu doktora tezi ve 6001 kodlu seminer dersine danışmanı atanan öğrenciler yazılım yapabilir.

•   9XXX kodlu dersler doktora uzmanlık alan dersleridir. 9000 kodlu Uzmanlık Alan derslerine, tez danışmanı atanıp tez önerisi Enstitü Yönetim Kurulunda onaylanan veya Tez Önerisi Sözlü Savunma Sınavından başarılı olan öğrenciler yazılım yapabilir. Birinci döneminde olan, tez danışmanı atanmayan, tez danışmanı atanıp tez önerisi Enstitü Yönetim Kurulunda onaylanmayan ve Doktora Tez Önerisi Sözlü Savunma sınavından başarısız olan öğrenciler bu derslere yazılım yapamaz.
  •  Öğrenciler en az 4 dersi (12 kredi) kendi programından seçmelidir.

ÖNEMLİ HUSUSLAR

• Bir öğrenci kredi yükünü doldurmuş olsa bile fazladan aldığı derslerden de başarılı olmak zorundadır. Öğrenci başarısız olduğu ders yerine sonraki dönem/dönemlerde almış olduğu farklı iki dersi danışmanının onayı ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile başarısız dersinin yerine saydırabilir. Ancak tekrar edilerek başarılı olunan ders saydırma işlemlerinde kullanılmaz ve en fazla iki ders başarısız olunan başka bir ders yerine saydırılabilir. Öğrenci kaldığı diğer dersleri tekrar alıp süresi içinde başarmak zorundadır.
  • Öğrencilerimiz ders kayıtları ile ilgili yaşanan problemlerde Anabilim Dalı Başkanlıkları ile görüşebilir.